Εξοικονόμηση ενέργειας με οικολογικά pellet

Στη σημερινή ενεργειακή κρίση, όπου οι τιμές των υγρών ή αερίων καυσίμων έχουν γίνει εξωπραγματικές, η εναλλακτική πρόταση χρήσης ανακυκλώσιμων από τη φύση καυσίμων με απόσβεση συσκευών σε λίγα μόλις χρόνια είναι ...

Ιθώμης 6, Χαλάνδρι  -  Τηλ: 2106715510
  :: Αρχική    :: Εταιρεία    :: Επικοινωνία

Άρθρα » Εξοικονόμηση ενέργειας με οικολογικά pellet

Άρθρα, Εξοικονόμηση ενέργειας με οικολογικά pellet Στη σημερινή ενεργειακή κρίση, όπου οι τιμές των υγρών ή αερίων καυσίμων έχουν γίνει εξωπραγματικές, η εναλλακτική πρόταση χρήσης ανακυκλώσιμων από τη φύση καυσίμων με απόσβεση συσκευών σε λίγα μόλις χρόνια είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.

Εξοικονόμηση ενέργειας με οικολογικά pellet


Ecofer Θέρμανση Ψύξη Χαλάνδρι

Άρθρα, Εξοικονόμηση ενέργειας με οικολογικά pellet
Αερόθερμη σόμπα Pellet υψηλού design
Ecofer Θέρμανση Ψύξη Χαλάνδρι

Άρθρα, Εξοικονόμηση ενέργειας με οικολογικά pellet
Συγκριτικός πίνακας καταναλώσεων διαφόρων καυσίμων
Ecofer Θέρμανση Ψύξη Χαλάνδρι

Άρθρα, Εξοικονόμηση ενέργειας με οικολογικά pellet
Τομή αερόθερμης σόμπας Pellet κατά τη διάρκεια λειτουργίας
Ecofer Θέρμανση Ψύξη Χαλάνδρι

Άρθρα, Εξοικονόμηση ενέργειας με οικολογικά pellet
Διάφοροι τρόποι σύνδεσης της καμινάδαςο80 σε σόμπες Pellet


Στη σημερινή ενεργειακή κρίση, όπου οι τιμές των υγρών ή αερίων καυσίμων έχουν γίνει εξωπραγματικές, η εναλλακτική πρόταση χρήσης ανακυκλώσιμων από τη φύση καυσίμων με απόσβεση συσκευών σε λίγα μόλις χρόνια είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.

Η χρήση προϊόντων στερεών καυσίμων βοηθάει τον καταναλωτή να εξοικονομήσει ενέργεια και χρήματα. Η απόσβεση της αγοράς μιας συσκευής που καταναλώνει στερεά καύσιμα γίνεται σε λίγα χρόνια ανάλογα με το προϊόν καύσεως (ξύλα, βιομάζα, Pellet, ελαιοπυρήνες κλπ.).

Σήμερα πολλές επιχειρήσεις επενδύουν στην τεχνολογία βιομάζας (pellet), καθώς πρόκειται για οικολογικό και πολύ οικονομικό καύσιμο.

Τα pellet έχουν μορφή μικρών κυλίνδρων μήκους 20 - 30 χιλ. και διαμέτρου 5-8 χιλ και παρασκευάζονται με τη συμπίεση πριονιδίων και υπολειμμάτων ξύλου. Τα pellet δημιουργούνται με μηχανική κατεργασία, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Κατά την καύση τους απελευθερώνουν όσο διοξείδιο του άνθρακα έχουν απορροφήσει κατά τη διάρκεια της ζωής τους, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον. Το pellet είναι το μοναδικό καύσιμο με μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Τα pellet χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλον τον κόσμο για θέρμανση, σε σόμπες, τζάκια, λέβητες με συσκευές υψηλής τεχνολογίας, που παρέχουν δυνατότητα αυτονομίας, ρύθμισης θερμοκρασίας, ελέγχου καύσης και εβδομαδιαίου, ηλεκτρονικού προγραμματισμού λειτουργίας.

Τα pellet

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η χρήση pellet για θέρμανση σημείωσε αλματώδη άνοδο σε όλη την Ευρώπη (Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία κλπ.), με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια την ιταλική αγορά, όπου έχουν μπει σε λειτουργία πάνω από 1.000.000 σόμπες pellet.

Παράλληλα, η προώθηση της αγοράς σομπών και τζα-κιών pellet αναπτύσσεται με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς, με αποτέλεσμα οι μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής από σόμπες και τζάκια pellet να βρίσκονται στην Ιταλία.

Επειδή οι εξελίξεις στην Ευρώπη έρχονται γενικά με κάποια χρονική καθυστέρηση στην Ελλάδα, θεωρούμε ότι η ελληνική αγορά βρίσκεται στην αφετηρία μιας μεγάλης αναπτυξιακής πορείας στο χώρο των συσκευών καύσεως pellet.

Οι σόμπες που λειτουργούν με pellet είναι η ιδανικότερη λύση για διαμερίσματα και επαγγελματικούς χώρους που δεν έχουν τη δυνατότητα για εξαγωγή μεγάλης καμινάδας, καθώς απαιτείται μόνο σωλήνας 1-2 μέτρων και μικρή οπή διαμέτρου 8 εκατ.

Η τροφοδότηση

Δεν απαιτείται συνεχής τροφοδότηση, διότι έχουν δεξαμενή για την καύσιμη ύλη. Χρειάζεται γέμισμα μια με δυο φορές την εβδομάδα (α-ναλόγως τη χρήση και την ένταση λειτουργίας). Η θαλπωρή και η αίσθηση της φωτιάς είναι ίδια με αυτή του ξύλου, με το μεγάλο πλεονέκτημα ότι με την αεροθερμη λειτουργία τους να καλύψουν άμεσα και ταχύτατα πολύ μεγάλους κρύους χώρους.

Λόγω του κυλινδρικού τους σχήματος, της λείας επιφάνειας και του μικρού τους μεγέθους, τα pellet συμπεριφέρονται όπως ένα υγρό, διευκολύνοντας έτσι τη μεταφορά τους και την αυτόματη τροφοδοσία ενός λέβητα pellet.

Το pellet μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο σε νοσοκομεία, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, ξενοδοχεία, θερμοκήπια, πτηνοτροφικές μονάδες, τηλεθέρμανση οικισμών, κολυμβητήρια, αρτοποιία κλπ. Για οικιακή χρήση, το pellet διατίθεται σε πλαστικούς σάκους των 15 kgr.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μήκος 10-30 mm
Διάμετρος 5-8 mm
Υγρασία < 8%
Θερμίδες 4.500 kcal/kgr
Πυκνότητα 650 kgr/m3

Οι σόμπες pellet διαθέτουν ωριαίο και εβδομαδιαίο προγραμματισμό και περιλαμβάνουν ενσωματωμένο θερμοστάτη και τηλεκοντρόλ.

Προαιρετικά δέχονται ειδικό μόντεμ για τον έλεγχο της εκάστοτε μονάδας μέσω κινητού τηλεφώνου.

Μπορούν να καλύψουν οικολογικά και πλήρως τις ανάγκες σε θέρμανση ενός σπιτιού χωρίς τη χρήση άλλης θερμαντικής πηγής. Με τη βεβαιότητα ότι ο Έλληνας καταναλωτής έχει αποκτήσει οικολογική συνείδηση και ότι την αγορά ενός προϊόντος δεν θα την κρίνει μόνο από το κόστος του αλλά από τη δυνατότητα απόσβεσης εξολοκλήρου του κόστους του προϊόντος σε δυο χρόνια, θεωρούμε ότι η αγορά των προϊόντων pellet στην χώρα μας θα εξελιχθεί με εξαιρετικά αλματώδεις ρυθμούς τα επόμενα χρόνια.

Τα πλεονεκτήματα των pellet

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα, αν επιλέξει κάποιος τα pellet ως καύσιμη ύλη:

•    Οικονομία

•    Ανυπαρξία χημικών προσθέτων

•    Για τη δημιουργία τους δεν απαιτείται η κοπή δένδρων, καθώς παρασκευάζονται από τα κατάλοιπα ξυλουργικών και υλοτομικών διαδικασιών.

•    Η χρήση τους βοηθά ουσιαστικά στη μείωση των υπολειμμάτων υλοτομίας (αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς) και υπολειμμάτων ξυλουργικών επιχειρήσεων.

•    Τα pellet δεν καπνίζουν ούτε εκλύουν επικίνδυνα αέρια κατά την καύση τους, και συνεπώς δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Κωδικός: pellet

Περιεχόμενα Άρθρα: 2

Άρθρα

 Ψηφιακά ρυθμιζόμενοι ηλεκτρικοί λέβητες

Μια απλή και οικονομικά συμφέρουσα λύση για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης

Άρθρα

 Εξοικονόμηση ενέργειας με οικολογικά pellet

Στη σημερινή ενεργειακή κρίση, όπου οι τιμές των υγρών ή αερίων καυσίμων έχουν γίνει εξωπραγματικές, η ...

Σελίδα αποτελεσμάτων: [ 1 ]
Μέλος της 4umarket.com
στην κατηγορία
Θέρμανση - Ψύξη,
Χαλάνδρι
  Αρχική Εταιρεία Επικοινωνία  
Page generation time: 0.13895 sec